top of page
Buscar
  • À punt CCOO

El nou estudi arranca sense treballadors


Ja tenim estudi polivalent! Un estudi modern, automatitzat…el futur!!! Tant que no s’ha previst que hi treballe cap professional. Al menys això és el que es pot interpretar pel que diuen els caps i veient la previsió d’horaris per al personal tècnic d’À punt. Un estudi en el què s’asseuran els tertulians i ja estarà tot preparat per funcionar: ni taula de mescles, ni tituladora, ni brios, ni controls de càmera...Cap operari farà falta. O sí? Doncs sí. Clar que hi faran falta. El problema és que no hi ha prou personal contractat per À punt per fer-ho funcionar. Aleshores, d’on eixiran els treballadors necessaris? Tot fa pensar que del plec de contractació externa de servei d'explotació d'equipament de TV. Un plec del que ja anem coneixent alguns detalls. Per exemple, fa poc es van contractar 4 operadors/es d’equips per cobrir el temps de formació del nou control d'estudi polivalent. Els contractaren per 17 dies, però després s’adonaren que...els caps de setmana no havien de fer "A la Ventura", i els llevaren eixos 4 dies o 16 hores de contracte. Heu llegit bé, les condicions de treball a algunes productores són que els caps de setmana no es paguen... O és À Punt qui contracta per hores? No contents amb açò, els operadors/es d’equips subcontractats per fer “A la Ventura” a la fi només treballaren 3 dies, ja que foren acomiadats abans d’hora sense explicació. Existia alguna irregularitat?

I ara tornen a subcontractar a tècnics per a la inauguració de l'estudi polivalent???

La precarització del treball s’estandarditza.

No ha sigut l’única vegada que els drets dels treballadors s’han conculcat mitjançant externalitzacions. Als dispositius de falles i Magdalena els equips de retransmissió han arribat a treballar 18 hores al dia. I ja saps, no protestes, ja que si no treballes no cobres (ni tan sols cotitzes) i a més a la pròxima vegada no et cridaran. Condicions molt allunyades de la recent reforma laboral aprovada pel govern. I portades a terme per una empresa pública.

Dins de no res el sector acabarà com ja estan els pobres collidors de fruita, amb els professionals esperant en la plaça del poble a que passe l’amo amb la furgoneta i vaja triant: “A mi amo, a mi”.

Plantilla infradimensionada.

Tot açò naix d’una plantilla pròpia exageradament infra dimensionada, amb falta de personal en quasi totes les categories, encara que de manera molt especial en les tècniques. Una manca no puntual, sinó estructural, ja que afecta al funcionament diari de la cadena. Fa falta més professionals per al treball habitual, i tot i això no fan més que invertir en platós que no es poden fer funcionar. No té trellat. Res té trellat.

L’eliminació de la regla del terç, més necessària que mai.

Ara que s’ha demostrat el fracàs en el control de les condicions laborals en les productores és quan sembla més urgent que mai que les Corts eliminen la regla del terç en el projecte de modificació de la llei de Mitjans públics. Es tracta de complir la llei, la reforma laboral que ells mateixos han aprovat. És impossible pretendre que les empreses privades acaben amb l’explotació laboral si les mateixes empreses públiques fomenten aquest tipus de comportament.

La regla s’ha mostrat ineficaç per el correcte dimensionament de la plantilla. És com dir que a la Sanitat només van a treballar un nombre arbitrari de professionals perquè sí, perquè algun il·luminat li sembla que eixa xifra es bona, independentment de les necessitats. És tracta d’una ferramenta inútil per el correcte funcionament dels recursos humans que podria fàcilment ser substituïda per altre tipus de control que assegure un personal adequat i al mateix temps evite els possibles excessos de plantilla.

CCOO recorda a l’empresa l’obligació d’estabilitzar la plantilla.

CCOO va presentar un escrit reclamant formalment al Consell Rector la convocatòria amb la major celeritat possible d’un procés integral d’estabilització de la plantilla, amb l’objectiu d’arribar al mínim d’un 92% de personal fixe abans del 2024, tal com demana la Unió Europea.

Per fer-ho possible s’exigeix la immediata convocatòria de negociació i aprovació de l'oferta d'ocupació pública de 2022.



Una salutació de CCOO À punt.

Força companys.

82 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Suscribirse

Mantente actualizado

Inicio: GetSubscribers_Widget

LLÁMAME

¡Tus datos se enviaron con éxito!

Office Conference
Inicio: Contact
bottom of page