top of page
Buscar
  • À punt CCOO

NO A LA PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS INFORMATIUS


Els Comitès d’Empresa de la CVMC i l’SAMC manifesten el seu absolut rebuig a l’externalització de la cobertura de les eleccions en À Punt


A pocs mesos de les eleccions autonòmiques, À Punt planifica ja la subcontractació a productores externes de la cobertura de la campanya electoral i del programa especial d’eleccions. L'externalització es dona com cosa feta en les reunions de treball.

Pocs àmbits són més clarament definitoris del servei essencial que ha de prestar un servei públic de radiodifusió, televisió i web, com és À Punt Mèdia, que en la cobertura de les campanyes electorals. En aquesta fita informativa el servei públic esdevé garantia per a la protecció dels drets de la ciutadania a la llibertat d’expressió, informació i comunicació, proporcionant una informació honesta i confiable sobre la campanya a més d'assegurar el dret a la pluralitat i de participació de les diferents opcions polítiques.

Aquesta tasca està específicament protegida per la Llei LLEI 6/2016, de 15 de juliol, de la Generalitat, del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d’Àmbit Autonòmic, de Titularitat de la Generalitat. on s’estipula que els continguts informatius es consideren element essencial del servei públic de la radiotelevisió valenciana. Recordem, una vegada més, l'article 26.4:


“La Corporació no podrà cedir a tercers la producció i edició dels programes informatius”.


Els comités d'empresa no tolerarem que el servei públic d’informació se subcontracte, deixant-ho en mans d’interessos particulars i empreses privades, aplanant el camí per a un model de televisió lluny dels objectius i directrius que marca la Llei en aplicació de la Constitució i l’Estatut d’Autonomia.

Els i les professionals d’À Punt Mèdia han cobert quatre campanyes electorals des de l’inici de les emissions de la cadena en juny de 2018; cobertures per les quals hem rebut la felicitació del Direcció General de l’SAMC i la Presidència de la CVMC pel seu bon fer professional i la qualitat informativa i tècnica.

Ara, precisament, quan més consolidada està la infraestructura tècnica i l’equip humà més experimentat, i front una campanya decisiva políticament tant a nivell autonòmic com estatal, sembla que la direcció està decidida incomplir la llei i externalitzar-ne la cobertura informativa.

Aquest no és un fet aïllat, sinó que va en sintonia amb una política de privatitzacions encobertes, que passen per la subcontractació de corresponsalies en l’estranger o la cobertura informativa en cinc comarques, a més de la subcontractació d’empreses i serveis bàsics per a necessitats estructurals, com el control i ingesta de les imatges gravades pels serveis informatius, la subtitulació i les retransmissions de les festes i actes públics i tradicionals de la Comunitat Valenciana.

De fet, l’empresa ja ha estat sancionada a denúncia dels Comitès, per importants incompliments en matèria d’externalització i subcontractació inadequada de personal.

Assistim a una estratègia de caragol mitjançant la qual s’està desballestant el servei públic i repartint el gros del pastís del negoci entre grans empreses audiovisuals. La mateixa dinàmica, recordem, va ser la porta d'entrada de les mangarrufes amb què alguns s'enriquiren amb Canal 9 a costa d'augmentar el deute i afonar econòmicament l'empresa. Com es sabut, la contractació de personal públic en À Punt està limitada, en la nostra opinió molt per sota de les necessitats estructurals, a través de la llei del terç. Però al mateix temps, res impedeix la creació d'una plantilla paral·lela, sovint precaritzada, a través de produccions externes. La solució és ajustar la dotació de personal públic d'À Punt a les necessitats reals i no intentar menjar, a poc a poc, les mínimes parcel·les de servei públic que tenim protegides.

Per això, els comitès d’Empresa ens oposarem com fins ara a qualsevol acció que vulnere la llei i minve la independència i el futur d’un vertader servei públic al servei de tots els ciutadans i ciutadanes.



61 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Suscribirse

Mantente actualizado

Inicio: GetSubscribers_Widget

LLÁMAME

¡Tus datos se enviaron con éxito!

Office Conference
Inicio: Contact
bottom of page