top of page
Buscar
  • À punt CCOO

CCOO À PUNT ES SOLIDARITZA AMB ELS TREBALLADORS/ES DE PRENSA IBÉRICA


CCOO À punt mostra la més contundent repulsa davant l’injust ERTE decretat per la direcció de Prensa Ibérica en ple estat d'alarma. Periodistes, reporters i tècnics de mitjans de comunicació són considerats essencials pel Govern en l’actual moment de crisi, una cosa que obliga a l’administració a no acceptar processos de reducció de plantilla en empreses de comunicació. Existeixen altres eines molt més apropiades per mantindre el funcionament habitual d’estes empreses essencials abans que les reduccions de personal o de sou, com per exemple préstecs avalats per l’Estat (dels que Prensa Ibérica en coneix molt)

En moments com els actuals ningú dubta que els Mitjans de comunicació professionals i fiables són imprescindibles per a la societat.

Els mitjans de comunicació no salvem vides com el personal sanitari, ni organitzen la quarantena com els cossos de seguretat, però, en general, estem més presents en la vida de la majoria del veïnat que totes les altres professions juntes. Tots els dies avancem les dades de la pandèmia, oferim històries humanes i de superació, informem de les posicions dels partits polítics i traslladem les recomanacions de servei públic. Durant la quarantena els mitjans de comunicació han assolit els índex d’audiència més alts de la història, gràcies al treball extraordinari de milers i milers de professionals. Una tasca de capital importància social, de vegades no massa reconeguda.

Tot i això, quan més necessaris són els i les professionals de la comunicació, molts treballadors/es del sector estan patint retallades de sou, ERTOs o inclús comiats.

L’últim capítol d’estes incomprensibles actuacions empresarials ha estat este injust ERTE entre els empleats/des de Prensa Ibérica, editor de diversos diaris de gran importància en l’ecosistema comunicatiu valencià. Una retallada de sou, que no de treball, cosa que suposa que l’empresa continuarà gaudint de la mà d’obra, però bona part del sou serà pagada per tots els contribuents mitjançant la Seguretat Social.

Des de CCOO Àpunt mostrem tota la nostra solidaritat amb el comité d’empresa de Prensa Ibérica, així com tots els altres companys de tots els mitjans que patixen inseguretat laboral en els temps del Coronavirs.

Força companys!


76 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Suscribirse

Mantente actualizado

Inicio: GetSubscribers_Widget

LLÁMAME

¡Tus datos se enviaron con éxito!

Office Conference
Inicio: Contact
bottom of page